Kolem světa za zvířátky

20.05.2021 06:36

V období od 24.5. do 4.6 jsme pro děti připravili tematickou akci, kterou jsme nazvali KOLEM SVĚTA ZA ZVÍŘÁTKY

Jak už víte, hrajeme si právě s pohádkou O třech medvědech. U nás žijí medvědi zatím jenom v ZOO, společně s dalšími exotickými zvířaty. A tak nás napadlo, že se na tato zvířata podíváme zblízka. Postupně si budeme povídat o různých druzích exotických zvířat, budeme si prohlížet encyklopedie, další knihy, mapy, globus a některá zvířata uvidíme i na vlastní oči. Také si na zvířata budeme hrát. Jaké to je být opičák nebo lev?

 

Začneme v pondělí 24.5., kdy si budeme ve školce povídat o všech různých druzích exotických zvířat, které děti znají. Kdo už byl někdy v ZOO, jaká zvířata tam viděl atd.

úterý 25.5. pojedeme na výlet do Berouna, podívat se na tamní medvědy, které děti možná znají z večerníčku Méďové.

Ve středu 26.5. přijede do školky divadýlko s pohádkou ZVĚDAVÉ SLŮNĚ. Víte, od kdy mají sloni choboty? Nevíte? Tak to v pohádce zjistíte.    

Ve čtvrtek 27.5. si budeme prohlížet obrázky, encyklopedie a další knihy o zvířatech. Budeme sledovat stavbu těla, povídat si o způsobu života, obživy a funkci pro přírodu. Také budeme hledat místo, kde zvířata volně žijí. K tomu využijeme dětské mapy a globus.

pátek 28.5. si ve školce postavíme ZOO. Budeme si prohlížet velmi realistické modely jednotlivých zvířat. Z různých druhů stavebnic pro ně postavíme ohrádky, výběhy a domečky.

                       

pondělí 31.5. do školky přijedou ze Zoo Zájezd s programem Drobní savci z Afriky. Budou nám vyprávět o životě zvířat, prohlédneme si spoustu fotografií, ale uvidíme i živá zvířátka. Přivezou nám na ukázku ochočenou surikatu, lišku korsak a bodlíny.

úterý 1.6. si zacvičíme se zvířátky. Vyzkoušíme si, jak se zvířata pohybují, co vše dokáží a pokusíme se je napodobit 

Ve středu 2.6. pojedeme na výlet na Velbloudí farmu u Chýnova. Prohlédneme si celou farmu, zjistíme, jak velbloudi žijí, pomůžeme při jejich česání a krmení a povozíme se na nich. Také se seznámíme s chovem lam, které na farmě žijí. A i na nich si zajezdíme.                             

Ve čtvrtek 3.6. si namalujeme zvířátka a zážitky z výletu na farmu.

pátek 4.6. uspořádáme ve školce Exotický den. Všichni se převlékneme za exotická zvířata a budeme si na ně hrát. Školka se tedy promění v ZOO.

 

Doufáme, že si to všichni pěkně užijeme.

 

Po celou dobu bude v šatně probíhat soutěž o nej exotické zvíře, které děti doma spolu s rodinami vyrobí.